als het aan wethouder Kottelenberg van de gemeente Lochem ligt wordt de hele Achterhoek één groot pretpark. Lees hieronder wat hij volgens de Stentor gezegd heeft. Inmiddels hebben wij vragen gesteld aan B&W van Lochem of dit het officiele standpunt is.

Meer ruimte voor boer

door Martin Vink. donderdag 08 mei 2008 | 17:21 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 09 mei 2008 | 08:13

GORSSEL - Voor boeren in het buitengebied van de gemeente Lochem ontstaat meer ruimte voor nevenactiviteiten. In het nieuwe bestemmingsplan wordt een lijst opgenomen van projecten die mogelijk zijn. Te denken valt daarbij aan het kamperen bij de boer en een theeschenkerij.

Dat liet wethouder Jan Kottelenberg van de gemeente Lochem gisteren weten op een persconferentie. Hij gaf een toelichting op de notitie met uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. Om de tien jaar moet een gemeente het plan actualiseren.

Nu staat het plan de aanleg van een mini-camping niet toe. Als een boer zijn terrein wil gebruiken voor kleinschalig kamperen, kan de gemeente dat mogelijk maken met een vrijstelling van het bestemmingsplan. In de nieuwe versie kan die vrijstelling achterwege blijven.

Kottelenberg liet weten geen maximum te willen verbinden aan het aantal mini-campings. "Laat de markt maar zijn werk doen. Als het uit de hand loopt, kunnen we ons beleid altijd aanpassen."

Een voorwaarde voor het beginnen van een mini-camping is dat het initiatief is verbonden aan een agrarisch bedrijf. Bovendien moet de camping in de omgeving passen of pasbaar te maken zijn. " De boer moet zorgen voor een landschappelijke inpassing. Je moet de witte caravans vanaf de weg niet kunnen zien."

De raad krijgt de uitgangspunten-notitie op maandag 9 juni voorgelegd. Het streven is dat de raad eind volgend jaar het nieuwe bestemmingsplan vaststelt.

 

  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb