Vriendennieuws

Steenkoolgas en schaliegas: nieuwe bedreigingen voor de Gorsselse Heide en omgeving.

Lees de oproep van Milieudefensie om een petitie te tekenen tegen de boorplannen

 

Milieudefensie. Een wereld te winnen.
wat vind jij belangrijker?

Wat vind jij belangrijker: bescherming van ons grondwater, of een paar procent extra gas?

Dat is letterlijk de vraag, in het geval van schaliegas. Voor die paar procent zou grofweg een kwart van de Nederlandse bodem gefrackt moeten worden, met alle risico's en schade (ook voor de landbouw, de natuur, het klimaat, aardbevingen) van dien. De winning is in Nederland zelfs nauwelijks rendabel, maar leidt wel veel geld weg van de investering in duurzame energie – de enige echte weg vóórwaarts.
 
We moeten dit idiote plan stoppen en paal en perk stellen aan de industrie – en daarom moeten we ons laten horen naar de landelijke politiek. Daar dient deze petitie voor. Heb jij al getekend?
 
 
Als je meer wilt doen om de boorplannen tegen te houden, deel deze petitie dan vooral ook met je buren, vrienden, familie – we kunnen alle hulp gebruiken!
 
Meer informatie over schaliegas:
 
Deze week kwam bescherming van het Nederlandse drinkwater uitgebreid in het nieuws. Maar er zijn veel meer redenen om schaliegaswinning niet te willen. In ons speciale dossier kun je er alles over lezen: www.milieudefensie.nl/schaliegas
 
STOp schaliegas - teken de petitie!
Schaliegas is niet een stap voorwaarts, maar een stap achteruit. Zie jij de boorplannen ook niet zitten? Laat het weten - teken de petitie!
Klik hier
STOp SCHALIEGAS - DEEL DE PETITIE!
Verspreid de oproep!

share on Twitter Like Stop Schaliegas - Teken de Petitie! on Facebook Google Plus One Button

De missie van Milieudefensie
Milieudefensie streeft al sinds 1971 naar een duurzame, schone wereld waarin het goed toeven is, en waarin het draagvermogen van de aarde volledig wordt gerespecteerd en ten goede komt aan de gehele wereldbevolking. Milieudefensie is een beweging van mensen die zich hiervoor inzet: lokaal, landelijk én wereldwijd
Lees verder
Sluit je aan!
Doe een gift
Wat kan ik verder doen?

  • Steunt u ons ook?
  • logo top vvdgh thumb